Stockholm

Business Controller till Transdev

Företag

Transdev

Sista ansökningsdag

2019-08-14

Till Transdev söker vi nu en driven Business Controller till Affärsområde Buss, som är bolagets största. Rollen är central i affärsområdet och du kommer agera Business Partner till de kontrakts- och resultatansvariga affärscheferna. Du ansvarar för budget, prognos och uppföljning samt analys av affärsområdets kontrakt och resultat i boksluten. Som Business Controller får du en affärsnära och varierande roll i Transdevs fortsatta utveckling. Som Business Controller ingår du i ett controllingteam om ca 10 personer och rapporterar till Chief Controller Buss. Företaget sitter fräscha lokaler i Bromma.
 

Arbetsbeskrivning

  • Budget- och prognosarbete för affärsområdet
  • Medverka i månadsbokslutet i samarbete med affärsområdets andra controller
  • Avvikelseanalys, lönsamhetuppföljning och nyckeltalsrapportering
  • Business Partner och allmänt bollplank i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut.
  • Utveckla analyser och förbättra rutiner och processer.

Kvalifikationer och egenskaper

Du har en civilekonomexamen eller liknande med några års erfarenhet av arbete i en affärsnära controllerroll, det är meriterande om du har erfarenhet från personalintensiva branscher. Du behöver kunna använda Excel effektivt i ditt arbete och en i övrigt hög systemmognad är en förutsättning. Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

I rollen som Business Controller kommer du att ha ett tydligt inflytande och du behöver ha en pedagogisk ådra för att förklara nyckeltal och lönsamhet för icke-ekonomer. Du är självständig i ditt arbete och en förståelse för affären. Vidare är du analytisk och noggrann och ser en stolthet i att leverera kvalitet. Du har lätt för att samarbeta och värderar nära relationer till dina kollegor.
 

Om företaget

Transdev erbjuder arbete inom en internationell koncern med goda utvecklingsmöjligheter med möjlighet att vara med och bidra nära affären. Placeringsort: Stockholm

Transdev är en av Sveriges största operatörer inom persontrafik. Varje dag görs flera hundratusen resor med oss från Haparanda i norr till Österlen i söder. Vi driver persontrafik på uppdrag av länstrafik, kommuner och landsting. Vi driver också kommersiell tågtrafik och busstrafik. Inom Transdev Sverige ryms varumärkena, Bussakuten, Flygbussarna, Flygbussarna Charter, Båtbussarna, Snälltåget och Styrsöbolaget. Ledord för alla våra verksamheter är säkerhet, pålitlighet och service – något som våra omkring 4.000 medarbetare har med sig i sitt dagliga arbete. www.transdev.se

Frågor och kontakt

I rekryteringen samarbetar Transdev med Lagotto Executive Search och är du intresserad av tjänsten så skicka din ansökan i form av ett CV och ett brev där du kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten till Johan Wingren, 070-591 5341, johan.wingren@lagottosearch.se. Eftersom vi kommer att intervjua löpande under ansökningstiden vill vi gärna ha din ansökan snarast möjligt.

Kontakt
Johan Wingren
Kontakt
Theresia Johansson

SE ALLA

AKTUELLA UPPDRAG