Stockholm

Senior kundansvarig till affärsområde Stora företag

Företag

AB Svensk Exportkredit

Sista ansökningsdag

2019-06-30

SEK:s kundbas växer kontinuerligt och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på våra finansieringslösningar. SEK behöver nu förstärka med en Senior kundansvarig till affärsområde Stora företag. Rollen kräver en erfaren, kvalificerad Kundansvarig som självständigt kan identifiera nya affärsmöjligheter och bidra till utveckling av vår verksamhet. Idag är vi sex kundansvariga inklusive chef inom affärsområdet Stora företag.
 

Kvalifikationer och egenskaper

Som Kundansvarig inom affärsområdet Stora företag ansvarar du för och leder arbetet med en portfölj av kunder. Utöver att bredda och underhålla befintliga kundrelationer ansvarar du för att attrahera nya kunder till SEK. SEK:s kunder finns både bland svenska exporterande företag såväl som multinationella företag med en betydande verksamhet i Sverige. Som Kundansvarig har du en dokumenterad förmåga att sälja in finansiella produkter såsom Företagsutlåning, Exportkrediter, Trade Finance och Projektfinansiering till ledande befattningshavare inom svensk exportindustri. Som Kundansvarig ansvarar du också för att utveckla den övergripande kundstrategin som är baserad på en grundlig analys av risker, möjligheter och konsekvenser för SEK. Du leder och samordnar även kundteamet inklusive koordinering med kreditanalytiker avseende planering av arbetet med kreditanalyser av nya och befintliga affärer/kunder. Tjänsten som kundansvarig innefattar resor i Sverige och utomlands.

Kompetens och erfarenhet:
  • Du ska ha arbetat som kundansvarig eller liknande på bank under minst 5 år
  • Bakgrund inom Corporate Banking, Investment Banking eller likvärdigt med dokumenterad försäljningserfarenhet
  • Förmåga att förstå och tolka finansiella rapporter samt bedöma och analysera kundbehov
  • God kommunikations- och social förmåga
  • Akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi är meriterande


Personliga egenskaper, kopplade till tjänsten:
Du bör vara nytänkande, lösningsorienterad och ha ett starkt driv och mycket energi. Det är viktigt att du är en lagspelare som har lätt för att skapa kontakter och samarbeta med både interna och externa parter.
 

Om företaget

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100% av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: www.sek.se

Frågor och kontakt

I rekryteringen samarbetar AB Svensk Exportkredit med Lagotto Executive Search och är du intresserad av tjänsten så skicka din ansökan i form av ett CV och ett brev där du kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten till Johan Wingren, 070-591 5341, johan.wingren@lagottosearch.se. Eftersom vi kommer att intervjua löpande under ansökningstiden vill vi gärna ha din ansökan snarast möjligt. Sista ansökningsdag är den 30 juni 2019.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt
Johan Wingren
Kontakt
Theresia Johansson

SE ALLA

AKTUELLA UPPDRAG